Kampblog 2020 Opoeteren

Dag 1: dinsdag 21 juli, Jane en Tarzan

Vandaag kwamen we met de bus aan in Opoeteren en werden we meteen wild verwelkomd door een haag van dieren uit de jungle. Dat was even verschieten! 

We zochten allemaal ons eigen plekje uit in de jungle en installeerden onze bedjes. 

De leeuwtjes speelden meteen een super leuk spelletje en hingen een groot blad aan hun tent om hun teritorium af te bakenen, je weet nooit wat je tegenkomt hier op loslopend wild kamp.

De roodkapjes gingen meteen aan het knutselen en voelen zich ook meteen thuis in hun tentje. 

Tarzan en Jane namen de tiptoppers mee op speurtocht door de jungle en ze kregen een eigen (jungle) bijnaam die bij hun karakter past! 

De sjelter sjorren en hard werken is iets wat de jimmers zeker kunnen, morgen zullen ze nog wat verder sjorren en dan kunnen we dankzij deze werkers aan een zelf gesjorde tafel eten. 

Laatst maar zeker niet minder belangrijk: De simmers. Zij sjorden vandaag de mast, die nu al het pronkstuk van de jungle is. 

Nu zingen we samen gezellig nog het avondlied en wordt het stilaan wat rustiger hier in de jungle...

Tot morgen! 

Dag 2: woensdag 22/07, de leeuwenkoning
 
We hadden vandaag een tropisch klimaat in de jungle, alle bewoners waren op hun best en zien er nu wat roder/bruiner uit. 
 
De leeuwtjes bouwden vandaag een kamp om te overleven in de wildernis en klonken er nadien op met een zelfgemaakte mocktail en een watermeloenpizza. Als dat nog niet verfrissend genoeg was, speelden ze ook nog enkele super leuke waterspelletjes. 
 
De roodkapjes begonnen de dag met een groot ganzenbord spel en bleven in de namiddag ook niet droog. Lachen, gieren, brullen met die waterspelletjes. 
 
Door de jungle reed vandaag ook een losgeslagen safari-jeep met tiptopper-toeristen. Ze kwamen allerlei dieren tegen en speelden spelletjes om de dieren beter te leren kennen. De jungle kent voor hen geen geheimen meer! In de namiddag zorgden ze ervoor dat ook de leidsters zeker niet droog bleven. 
 
Buiten het prachtige weer was het ook een mooie dag, omdat we vandaag voor het eerst aan de sjelter konden eten die de superhard werkende jimmers in elkaar sjorden. Trots mogen ze zeker zijn! Ze mochten als beloning heel veel water drinken tijdens de pis-quiz. 
 
En dan als laatste de sim, zij maakten vandaag de mast af, on-ge-lo-fe-lijk mooi! Jammer dat er geen bezoekdag is om er eens extra mee te pronken. Ze speelden verder een steelspel en de campuscup. 
 
Nu gaan we allemaal gezellig rond de net gesjorde mast zitten om te genieten van een toneeltje waarbij Kiki, de hoofdrolspeelster van het toneel, een tocht maakt door de jungle en vandaag passeert bij de leeuwenkoning. 
 
Jullie horen snel van ons, sturen jullie ons zeker ook een briefje?
 
 
Dag 3: donderdag 23 juli, the croods
 
Met de jeep door de jungle...
Hoho het was weer een spectaculair ritje door de jungle vandaag. 
 
De leeuwtjes speelden een quiz en knutselden erop los. Ze maakten een leeuwenmasker en een slang, écht bangelijk!
Voor de roodkapjes was het een knutseldagje; ze maakten t-shirts, diertjes om in de tent op te hangen en kregen een make-over in dierenprint, je zou ze niet meer herkennen. 
Geblinddoekt en vastgebonden aan de mast begon ook de dag van de tiptoppers zeer spannend, ze doorstonden als echte croods een vuile paratocht en speelden in de namiddag de pisquiz. 
Verder werd ook aan de overlevingskills van de +12 werd serieus gesleuteld. Ze maakten deze middag zelf hun eten klaar met de vendelkeuken. 
De jimmers werden daarna helemaal ondergedoopt tijdens hun vuil spel en speelden met het warme weer waterspelletjes. 
De sim verdiende vandaag wat geld tijdens levende Monopoly en dat geld gaan ze morgen tactisch moeten inzetten want het is voor hun een speciale dag... (morgen meer ;) ) 
 
Onmisbaar op dit loslopend wild kamp en zeker een absolute must om te vermelden zijn de kokkies, zij maakten vandaag weer een heerlijke broccoli/bloemkoolsoep. Wat doen ze het toch goed. Merci kokkies, merci! 
 
We genieten nog even van het avondzonnetje en dromen al van morgen, waarbij we samen met Kiki in het toneeltje verder trekken door de jungle en bij Mowgli passeren. 
 
Aaaaaiiaaaahiaaaaaa, vaarwel kreet,
tot morgen! 
Dag 4: vrijdag 24 juli, de junglebook 
 
Als je van beren leren kan, van slimme beren leren kan, dan is dat iets wat je echt proberen moet... 
Vandaag begon de dag een beetje vreemd...
Het was "omgekeerde dag", we begonnen met het avondlied en het toneeltje met Mowgli en Baloe. We kregen als ontbijt ons avondeten en we aten veggetarisch in de plaats van vlees, echt alles op zen kop! 
De leeuwtjes speelden in de "avond" een jaagspel en maakten daarna uitnodigen voor onze grote junglefuif die "'s ochtends" plaatsvond! Wihoew!
Dansen, dansen, dansen was vandaag ook het motto van de roodkapjes! Ze dansten wel duizend keer de kampdans en feestten erop los tijdens de jungle fuif! Speuren kunnen deze meisjes ook, hoho!
Dat kiezen verliezen is, dat leerden de tiptoppers vandaag. Ze kregen allerlei dillema's voorgeschoteld en eindigden op die manier met hun voeten in de macaroni, hoe vettiger, hoe prettiger.
De jimmers speelden een voedselspel en een omgekeerde quiz, verwarring allom! 
Laatst maar absoluut het meest spectaculaire vandaag: de simmers werden gedoopt, als echte schachten.  Ze bewijsden dat ze harde tantes zijn en zijn zich momenteel aan het klaarmaken voor een optreden voor de leiding. Echte KSA'sters! 
 
Morgen gaan we even uitslapen en zet Kiki haar tocht verder door de jungle! 
 
Veel knuffels uit Limburg en tot morgen! 
 
Dag 5: zaterdag 25 juli, Vaiana
 
"No one knows how far i'll go" - Vaiana
Vandaag speelden we allemaal samen een spel gemaakt door de oudste groep en verlegden we net als Vaiana onze grenzen! 
 
Het einde begint te naderen en dat betekent dat het bijna tijd is voor ons grote kampvuur. Voor die gelegenheid oefenden de leeuwtjes al een eerste keer hun kampactje. In de namiddag ontpopten ze zich tot dieren uit de jungle, omdat een jager in het simspel alle dieren stal en er nieuwe dieren in de jungle nodig waren. 
De roodkapjes hadden vandaag een jarige! Ze vierden samen Iluna haar verjaardag en aangezien water voor Vaiana het mooiste wat er is, is namen ze een douche. In de namiddag namen ze ook deel aan het jungle spel gemaakt door de oudste groep.
Het kampvuur speelde ook bij de tiptoppers in hun hoofd. Zij oefenden ook al ijverig op hun toneeltje en maakten macrame bandjes. In de namiddag maakten ze hairwraps en speelden andere leuke spelletjes met de sim. 
De jimmers speelden in de voormiddag levende Wii, waarbij ze allerlei mini games tegenkwamen. Toch even die technologie kunnen bovenhalen voor het simspel en dan back to the jungle.
De oudsten bewezen hunzelf als echte leidsters en staken een hele namiddag aan activiteiten in elkaar, wat deden ze het goed!
 
Nu nog één keer slapen en dan is het kampvuur en de ontknoping van Kiki haar avontuur... Spannend! 
 
Slaapwel! 
 
 
Dag 6: zaterdag 26 juli, kampvuur
 
"Zo een groot kampvuur heb ik nog nooit gezien" - Alixe van de roodkapjes tijdens het bouwen van ons kampvuur. 
 
Kiki onze hoofdrolspeelster zit aan het einde van haar tocht door de jungle om terug naar de stad te gaan. Dat verdient een feestje, eentje met een spetterend kampvuur. In de voormiddag oefenden de meeste groepjes hun kampactje en speelden nog een van de laatste spelletjes met hun groep. De leeuwtjes klimden als echte aapjes omhoog tijdens een laddercompetitie, de roodkapjes deden het vandaag ook wat rustiger aan en macrameden. De tiptoppers speelden deze voormiddag het rad van fortuin en voerden verschillende opdrachtjes uit op tijd, het was best wel racen! Na hun Wii spel speelden de jimmers nog een very innovatief spel :) Ze namen het tegen elkaar op tijdens het sociale mediaspel. De simmers speelden als afsluiter van hun studentenvereniging kamp een club verkiezing en kozen zo de verschillende rollen binnen hun vereniging uit. 
 
 
In de namiddag ging iedereen hardnekkig aan het sprokkelen voor het kampvuur vanavond. De simmers maakten een sjorconstructie en vulden die helemaal op om vanavond gezellig samen te knetteren en liedjes te zingen. 
 
Iedereen is momenteel zenuwachtig voor de optredentjes vanavond, dus we gaan er snel aan beginnen. 
 
Warme groetjes uit Opoeteren en tot morgen om 17u aan de kerk van Erembodegem!