Kampblog Oudenaarde 2019

Dag 1 - donderdag 11 juli

Ja ja, deze ochtend was het dan eindelijk zover: we konden eindelijk vertrekken op FESTIVALKAMP. 3 enthousiaste leidsters stonden te popelen aan de kerk om alle leden te ontvangen voor de bus, de rest van de leiding was op het terrein al hard in de weer om alles helemaal klaar te maken voor onze meisjes. En laten we vooral het volgende niet vergeten: Astrid en Liesel stonden deze ochtend om 8u al te blinken aan de kerk om samen met de simmers MET DE FIETS naar Oudenaarde te vertrekken! 

Eenmaal aangekomen op ons terrein, kon het echte kamp van start gaan. Onze meisjes hebben vandaag niet stilgezeten, lees hieronder maar eens wat er zich vandaag allemaal afspeelde in het pittoreske Oudenaarde. 

De roodkapjes installeerden zich snel in hun tent en trokken er dan op uit om een mini-wandeling op ons grote kampterrein te maken. Na het overlopen van de afspraken en de regels, was het tijd voor een heuse knutselactiviteit. De leiding had rode petjes voorzien en onze roodkappen knutselden en versierden naar hartenlust hun petjes. Wat zijn ze mooi geworden! 

De tiptoppers begonnen dan weer meteen met een actief spel vandaag. Na een stevig potje toverbal was het tijd voor een rusteriger momentje en maakten onze tiptoppers hun kampafspraken met de leidsters. 

Voor de jimmers stond er na aankomst meteen een stevige opdracht op het programma: het opzetten van hun eigen slaaptent. Een opdracht die enorm goed gelukt is, hun tent staat nogal te blinken op ons terrein. Hun eigen tent opzetten verliep vlot en dus begonnen onze jimmers daarna al meteen met het opzetten en sjorren van de sjelter. To be continued! 

En tot slot de sim. Wat een kanjers! Na een mooie fietstocht van Erembodegem naar Oudenaarde was hun energie gelukkig nog niet op. Onze simmers toonden zich van hun allerbeste kant en zetten na het fietsen hun tent nog op. Vandaag kon het echter niet op voor de sim, want zij sjorden vandaag ook al onze prachtige mast! Bedankt simmers, goed gedaan! 

Voilà, dat was het alweer voor vandaag. 

Tot morgen, voor een nieuwe kampblog!

Groetjes van de leidsters

Dag 2 - vrijdag 12 juli

Amai, het is alweer tijd voor de tweede kampblog van het zomerkamp! Wat gaat de tijd hier snel voorbij! Lezen jullie even mee? 

Onze roodkappen hielden in de voormiddag audities voor “Like me!”, wat een talentjes hebben we vandaag gespot! In de namiddag was het even nadenken tijdens de quiz, maar ook dat is geen probleem voor deze meiden! Als avondactiviteit kozen de leidsters ervoor om de roodkapjes wat rust te geven en speelden ze blackbox. Benieuwd wat voor een leuke en grappige antwoorden er op de vragen uit de bus zullen komen. 

De tiptoppers toonden zich van hun allerhandigste kant en sjorden vandaag het laddertje van de mast. Nu is onze mast nog prachtiger dan hij gisteren al was! Bedankt tiptoppers! :) 

Voor onze jim stond er vandaag nog een dagje hard labeur op het programma want zij sjorden vandaag de rest van de sjelter. Wat is hij mooi geworden! Super goed gedaan jimmers!! Na het zware werk was wat rust meer dan welkom.. en die rust kwam er dan ook tijdens de avondactiviteit. De jim ging op zoek naar de oplossing van enkele black stories, spannend!

En dan last but not least, onze stoere sim. De simmers haalden vandaag nog eens hun sjorkunsten boven en werkten de mast af. ’t Is een echt pareltje geworden! In de namiddag was het dan weer tijd om te ontdekken wie de zangtalenten en muziekkenners zijn onder de simmers tijdens een toffe muziekquiz. ’s Avonds waren de batterijtjes van onze sim terug opgeladen en dus speelden ze nog een potje honkbal met hun leidsters. 

Zie zo, wij zijn uitverteld voor vandaag. 

Tot morgen, 

Kusjes van de leiding

Dag 3 - zaterdag 13 juli

Gas gas gas gas gas gaaaaaas….. jullie raden het al, vandaag was het gypsyfestival! Wat een feest!

Nog 2 dagen te vroeg, maar vandaag toch ook een vermelding voor de leeuwkes. Of dan toch de leeuwenleiding. Zij knutselden vandaag douches in elkaar, leuk hoor, je haren wassen in een zelfgemaakte douche!

Die douches kwamen geen seconde te vroeg, onze roodkappen speelden vandaag namelijk lekker met verf. In de voormiddag amuseerden ze zich met een levensgrote mastermind en in de namiddag was het dan weer tijd voor een rasecht KSA-spel… vuil spel dus! Laat het duidelijk zijn dat de douche ’s avonds welkom waren.

De tiptoppers waanden zich vandaag dan weer een beetje in Italië, zij verjoegen de maffia en namen al hun drugs af om hem weg te gooien. Van al dat harde werk krijg je natuurlijk honger. Die honger stilden ze in de namiddag met hun zelfgemaakte fruitbrochetten. Ook aan het dessert werd gedacht, hun (ongetwijfelde zeer lekkere) chocomousse staat voor morgen al te wachten in de ijskast!

De jimmers staken vandaag de handjes uit de mouwen…letterlijk! Zij maakten hun eigen ‘slijm’ en daar komt heel wat kneedwerk bij kijken. Het eindresultaat mocht er zeker zijn: felle kleurtjes en veel glitters, wat een festijn. Het plezier kon vandaag niet op voor de jim, in de namiddag speelden zijn een supercoole escaperoom! En ja hoor, ze zijn allemaal binnen de tijd ontsnapt. 

De simmers organiseerden vandaag hun eigen festival en maakten daarvoor ook allemaal een leuke – maar vooral een hele mooie – affiche! In de namiddag zette de mol van de groep (oeh, spannend, wie zou dat zijn?) de knutselactiviteit met henna goed in. Ja ja, wat een tekentalenten zijn die simmers van ons! Hun creativiteit en originele tekeningen zijn te bewonderen op onze bezoekdag. 

Zo, nu zijn de gypsies allemaal een beetje moe dus kruipen we in ons bed om morgen weer een nieuwe festivaldag te beleven!

Tot morgen, 

de leidsters

Dag 4 – zondag 14 juli

Oh la la, dag 4 al vandaag! Dat wil zeggen dat we morgen al aan dag 5 zitten en dát wil zeggen dat we al in de helft van ons superfijne kamp zitten én dát wil dan ook weer zeggen dat het morgen bezoekdag is en onze leeuwkes gebracht worden. 

Bezoekdag, wat houdt dat allemaal in? We komen allemaal samen op ons kampterrein (Vlaamse Ardennendreef 27 in Oudenaarde) en maken er een  hele leuke dag van. Jullie zijn welkom van 11u tot 18u. ’s Middags zorgen wij voor lekkere sappige vleesjes en groentjes op de BBQ aan €5/stuk. Neem allemaal zeker een bord en bestek mee, en ook een beker (of glas) mee om uit te drinken. Drink je graag een wijntje? Vergeet dan je wijnglas niet want we zorgen voor het eerst ook eens voor een lekker fris roséwijntje. Daarnaast voorzien we een lekker streekbiertje en ook aan frisdrank hebben we gedacht. Ben je naast een wijntjesdrinker/bierdrinker ook een wandelaar? Dan neem je best ook je drinkbus mee, want morgen is er de mogelijkheid om een wandeling te maken. Dit alles verkopen wij via een systeem van drankkaarten van €9 en €18, dus voorzie zelf ook wat cash geld.  Maar goed genoeg over morgen, over naar onze avontueren van vandaag! 

De roodkapjes speelden vandaag levensweg. Het begon met een lekker fruitpapje als baby, tussendoor zorgden de roodkapjes als echte mama’s voor een ei alsof het hun kindje was en daartussen werd er ook nog getrouwd. De levensweg afsluiten gebeurt morgenochtend, wanneer ze als lieve oma’s aan de mast zullen verschijnen. Kijk zeker eens naar de foto hieronder van de trouw van onze roodkap-koppeltjes! 

De tiptoppers begonnen de dag vandaag vrij rustig met een quiz, wat een slimmeriken toch, die tiptoppers van ons! Na het quizzen was tijd voor een actiever spel, de tiptoppers smeten zich in een levensechte stratego in thema van ‘Like Me’. Daarna was het tijd om al eens aan de bezoekdag te denken en dus hebben alle tiptoppers zich proper gewassen en gedoucht, die zullen fris ruiken morgen! 

Voor de jim startte de dag met de vendelkeuken samen met de sim. Daarna was de tijd gekomen voor een portie romantiek, zij gingen helemaal op in Hotel Römantiek en gingen op zoek naar hun ware liefde op hun oude dag (we see what you did there jimleiding, vandaag trokken we namelijk naar rimpelrock J). In de namiddag was het tijd voor wat kaartspelletjes: een zenuwtoernooi en uno. Na een hele dag vol plezier stond ook voor onze jimmers een ‘wasje’ op het programma, de jim ontvangt jullie morgen dus ook blinkend en proper gewassen! 

Onze simmers bundelden in de voormiddag hun krachten met de jim zorgden voor hun eigen eten tijdens de vendelkeuken. Hmmm, dat was lekker! Daarna speelden ze een potje kubb met de leidsters. Tussen al die leuke activiteiten door vonden onze simmers vandaag ook nog tijd voor het oefenen van hun actje dat ze vanavond voor de leiding en de kokkies opvoerden. Ze waren stuk voor stuk F A N T A S T I S C H!!!

Goed dat was het voor vandaag! We zien jullie morgen.

Tot dan!

De leidingsploeg

Dag 5 – maandag 15 juli

Joepie, de leeuwkes zijn eindelijk aangekomen! We verwelkomden hen op ons terrein en tegelijkertijd kregen we ook bezoek van de ouders en andere familieleden van de meisjes die al op kamp waren. 

Zoals we gisteren in de blog al schreven maakten we er een gezellige dag van. Lekkere vleesjes van de BBQ, verse groentjes en een beetje provençaalse saus… meer moet dat niet zijn J! Hiervoor ook nog een welgemeende dankjewel aan de papa’s die een handje toestaken om de vleesjes te BBQ’en!!!! 

In de namiddag nog een potje honkbal of een wandeling erbij, en alles afsluiten met een lekker stukje cake. Ja ja, dat was gezellig. 

Nu kruipen we allemaal in ons bedje, want morgen moeten we allemaal goed in vorm zijn. Voor de -12 een dagtocht op het programma en de +12 vertrekt op tweedaagse. 

Voor vandaag maar een mini kampblogje, want jullie waren er allemaal zelf bij. 

Tot morgen, 

De leidsters

Dag 6 - dinsdag 16 juli

Na een fijne bezoekdag vertrokken alle -12 groepen vandaag op dagtocht en de +12 groepen op tweedaagse.

De leeuwkes stapten super flink naar het park en bezochten daarna ook nog een binnenspeeltuin. Ze hebben zich keihard geamuseerd vandaag. Kijk maar eens naar de leuke foto hieronder! 

Onze roodkappen trokken ook hun wandelschoenen aan en legden vandaag een mooie tocht af alvorens ze richting het plaatselijk zwembad stapten voor een stevige portie waterpret! J

De tiptoppers hadden hetzelfde idee als de roodkapjes en trokken in de namiddag, na een stevige dagtocht, ook richting het zwembad. Plezier was dus zeker gegarandeerd! 

De jim vertrok deze ochtend op tweedaagse richting Gent. Na 21 naar De Pinte te stappen, zetten zij hun tocht verder per trein. Vanavond stonden er frietjes op het programma en daarna misschien zelfs nog een uitstapje naar de cinema. Morgen hierover ongetwijfeld meer. 

De simmers trokken vanmorgen geen wandelschoenen aan, in tegendeel, zij gingen voor een fietsbroek. Want ja, wie met de fiets op kamp vertrekt, kan van de tweedaagse dan ook maar beter meteen een fietstocht maken! Ook de sim vertrok naar Gent vandaag, wij hoorden al vanalles waaien over bootje varen, Italiaans gaan eten en gezellig samen slapen op leidster Naomi haar kot. Wij voorzien jullie morgen van alle andere details! J

Omdat de kokkies vandaag een dagje vrijaf hadden, trokken ook zij er op uit vandaag. Zij bezochten een ondergronds verdedigingsfort niet ver van het kampterrein. Een beetje geschiedenis en cultuur deed hen duidelijk deugd, want het eten van deze avond was keilekker! 

Voila, met deze kampblog zijn we officieel over de helft van ons kamp. Maar niet getreurd, er liggen nog vele leuke dagen in het verschiet. Jullie kunnen er alles over lezen in blog van de volgende dagen. 

Tot morgen, 

De leidingsploeg

Dag 7 - woensdag 17 juli

Woehoew, de jim en de sim kwamen deze avond terug van tweedaagse. Maar voor we hierover meer vertellen, kunnen jullie eerst lezen wat onze -12 groepen vandaag gedaan hebben. 

Het zonnetje scheen deze ochtend, en ook de leeuwkes hebben dat gezien. Zij speelden vandaag enkele leuke waterspelletjes. In de namiddag ontpopten onze leeuwkes zich tot echte diva’s in een heuse miss diva wedstrijd! 

De roodkapjes hielden op deze mooie dag een legerdag. Ze speelden onder andere spelletjes in het thema van de zeemacht, de landmacht en de luchtmacht (en ja hoor, bij een spel van de zeemacht hoort ook een levensechte zeeslag!). Ook voor onze roodkappen was het warm vandaag en dus speelden ook zij waterspelletjes. 

Jullie raden het al: bij de tiptoppers stonden er in de namiddag ook verfrissende waterspelletjes op het programma. In de voormiddag ging het er wat rustiger aan toe. Een welness momentje met massages, yoga en schminken was meer dan welkom na de vermoeiende dagtocht van gisteren.

De jim keerde vandaag terug van hun tweedaagse. Zij kwamen helemaal vanuit Gent terug naar Oudenaarde! Na gisterenavond samen met de simmers naar de cinema te gaan, bleven ze slapen op het kot van leidster Aurélien. Vandaag brachten ze de dag door op de Blaarmeersen en daarna was het alweer tijd om terug naar het kampterrein te stappen. 

De simmers konden genieten van een zalige nachtrust op Naomi’s kot. Daarna gingen ze een bezoekje brengen aan de IKEA van Gent. Zalig tocht, elk bed eens lekker uittesten, alle kastjes eens opentrekken, … JAls kers op de taart speelden ze ook nog sardientje in de IKEA. Leuk toch?! 

Zo, dat was het alweer voor vandaag! Wij laten morgen meer van ons weten! 

Groetjes, 

De leidsters 

Dag 8 - donderdag 18 juli

Dag 8, Kamping Kitsch, joepieeee! 

De leeuwkes knutselden in de voormiddag niet 1 maar wel 2 mooie werkjes in elkaar. Eerst een juwelendoosje en daarna een poster om de leidsters een handje te helpen voor het kamptoneel. In de namiddag oefenden ze voor de eerste keer het toneeltje voor het kampactje van zaterdag al eens en daarna zochten ze de verloren muziekinstrumenten van de artiesten die komen optreden op ons KSA-festival. 

Voor de roodkapjes was het vandaag een extra speciale dag. Hun hele dag stond op zijn hoofd, want zij hielden omgekeerde dag. Wat kunnen ze dat goed, hun kleren achterstevoren aandoen en achteruit stappen. Daarna schreven ze briefjes naar het thuis (let dus goed op jullie brievenbus de komende dagen!). In de namiddag knutselden ze net zoals de leeuwen een mooie festivalaffiche en speelden ze het beperkingenspel. De dag werd in schoonheid afgesloten met een foute party! 

De tiptoppers haalden hun miss-verkiezingtalenten boven tijdens Miss Kitsch. Aagje ging met het kroontje lopen, maar de andere tiptoppers zetten ook een verdienstelijke Kitsch-prestatie neer! In de namiddag kwam er heel wat minder miss-gehalte aan te pas, want de tiptoppers speelden vuil spel. JEn oh ja, de tiptoppers ontwierpen vandaag ook een festivalposter!

Bij de jim begon de dag wat rustiger want zij mochten uitslapen na tweedaagse. Daarna maakten ook zij een poster voor het KSA-festival. Toen de poster af was, was het tijd voor een ander heel leuk KSA-spel….. het 24-uren spel! De jimmers voerden vandaag allerlei opdrachten uit om hun matjes en slaapzakken voor vannacht terug te verdienen. 24-uren loopt vannacht dus ook nog verder, want dan volgt er nog een tocht door het duister… spannend!! 

De simmers mochten vandaag ook uitslapen. Nadien ontwierpen zij zoals ook alle andere groepen dat gedaan hebben een festivalposter. Omdat er in onze sim alleen maar stoere chicks zitten, speelden zij in de namiddag vuil spel! Na een deugddoende douche doorliepen ze in een tof spel alle stadia van leeuwke tot leiding. Als kers op de taart wordt vanavond ook de mol ontmaskerd, daarover morgen ongetwijfeld meer!! 

Tot morgen, 

Kusjes van de leidsters 

Dag 9 - vrijdag 19 juli

DOUREEEEUUUUUH! Vandaag ging het festival van de dag door in Wallonië. Er werd vandaag weer heel wat plezier gemaakt, lezen jullie mee? 

De leeuwkes oefenden in de voormiddag nog eens het toneeltje voor hun kampactje. In de namiddag namen de simmers het voor een keer over van de leidsters en speelden ze samen met alle groepen hun zelfgemaakte simspel. 

Bij de roodkappen passeerden allerlei soorten vitamientjes de revue. Ze deden verschillende opdrachtjes om alle vitamientjes die nodig zijn om een festivalganger op de been te houden, te verzamelen. Daarna speelden ook zij mee met het simspel. 

Voor de tiptoppers begon de dag met een creatief spel. Ze lieten al hun inspiratie los op hun witte t-shirts (die nu dus niet meer wit zijn J) en maakten er echte kunstwerkjes van. En ja, jullie raden het al, daarna deden ook de tiptoppers mee met het simspel.

De jimmers voelden toch ook precies al een ‘stressken’ voor het kampactje, want wij zagen hen vandaag een dansje oefenen. Wij zijn benieuwd naar morgen! Net zoals het geval was bij de andere groepen, stond voor de jim in de namiddag eveneens het simspel op het programma. Tussen al deze leuke dingen door vond leidster Tia ook nog even de tijd om even een waterspelletje te spelen, dat kunnen jullie zien op de foto die bij deze kampblog hoort! 

Voor de simmers was het vandaag toch wel een heeeeeeel spannende dag. Zij maakten, naar goede gewoonte, gedurende het kamp een simspel voor alle andere groepen. Dat ze al eens konden proeven van het leiding geven, vinden wij een mooie voorbereiding op volgend jaar (want er komen namelijk weer enkele nieuwe leidster bij)!. De sim gaf absoluut het beste van zichzelf en bezorgden alle andere meisjes een topnamiddag. Uiteindelijk is iedereen er samen in geslaagd om alle festivalbenodigdheden te verzamelen zodat Yana zorgeloos naar het Simsieval kon vertrekken! 

Wij gaan nu allemaal slapen, tot morgen!!

Groetjes van de leiding! 

Dag 10 - zaterdag 20 juli 

Oh nee, dit is onze laatste volledige kampdag. Maar niet getreurd, het was vandaag superleuk, lees maar snel onze belevenissen! 

Vandaag zag de dag er voor alle groepen een beetje hetzelfde uit. Iedereen bereidde zich vandaag voor op het ‘moment suprême’ van het kamp…. ons supermooie kampvuur. 

Alle slaaptenten werden afgebroken en opgeruimd. Alle meisjes verhuisden hun spullen naar het gebouw, waar zij de nacht door brengen. Daarna oefenden zij allemaal hun kampactje, dat hebben ze supergoed gedaan! B R A V O…. Bravoooo!

De simmers verhuisden hun matje niet naar het gebouw, maar wel naar buiten Jwant traditiegetrouw slapen zij vannacht aan het kampvuur. Dat wordt gezellig! 

Het kamptoneel bereikte deze avond ook zijn hoogtepunt, door de voorbije dagen verschillende festivals te bezoeken slaagden we erin ons eigen KSA-festival te organiseren. Dat was een succes! Op een festival heb je natuurlijk ook nood aan verfrissing en dat regelden de kokkies door als vieruurtje een ijsje te voorzien. Hmmm, lekker! 

Daarnaast namen we deze avond afscheid van enkele leidsters, maar tegelijk verwelkomden we ook nieuwe leidsters!!

Wij gaan hier nog wat genieten van het kampvuur, tot morgen aan de kerk!!

De leidsters