Kampblog 2018

DINSDAG 31 JULI

Het is zover, dit is de allerlaatste kampblog van dit zomerkamp. 
Terwijl ik dit aan het schrijven ben, is het zomerkamp echt achter de rug. 

De camion is uitgeladen. edereen is thuis al in bad gegaan of heeft een verfrissende douche genomen. Mama’s (of evengoed ook papa’s) zijn aan de was begonnen,….

Maar nog even terug naar het begin van de dag!

Na een gezellig nacht aan het kampvuur, was het vandaag eens aan de simmers om iedereen te wekken en de ochtengym te voorzien. Na een stevig ontbijt, was het tijd om er met z’n allen voor de laatse keer in te vliegen. 

De leeuwkes raapten papiertjes en zorgden dat ons kampterrein er weer spic en span bijlag. De roodkapjes ruimden alle zaaltjes op en deden het koertje aan de toiletten weer helemaal blinken. De tiptoppers lieten dan weer de douches en de toiletten zelf helemaal blinken en de jimmers hielpen onze kookploeg met het opruimen van de keuken. De simmers haalden de krachtpatser in zichzelf naar boven en hielpen de leidster met het inladen van de camion. 

En dan nu…..zijn we aanbeland bij een hele reeks bedankjes!! 

Het allerbelangrijkste bedankje gaat uit naar onze fantastische kookploeg! Bedankt Johan, Ellen, Jolien, Anthe, Eva, Bianca en Willem! Jullie hebben onze hongerige maagjes steeds goed weten te vullen met jullie overheerlijke eten! We zouden niet weten wat we zonder jullie zouden gedaan hebben! 

Daarna een bedankje aan onze leden die er samen met ons een fantastische kamp van maakten, op naar volgend jaar! 

Tot slot een bedankje aan alle lieve helpers die een handje kwamen toesteken bij het uitladen van de camion! 

Wij hebben ervan genoten, lieve kampgroetjes van de leidsters

 

MAANDAG 30 JULI

Oh-ow, alweer de voorlaatse dag van het zomerkamp.. Maar wat voor een dag?! Iedereen werkte vandaag heel flink samen om het terrein al zo proper mogelijk te maken en tussen het werken door, maakten we tijd om nog enkele spelltejes te spelen of om de kampactjes voor het kampvuur te oefenen. Hieronder een klein overzichtje per groep!

De leeuwkes verfden in de voormiddag hun witte t-shirts in allerlei vrolijke kleurtjes. Daarnaast verhuisden ze hun bedjes van de tent naar het gebouw zodat de oudere groepen de leeuwkestent konden afbreken. In de namiddag oefenden de leeuwkes volop aan hun kampactje. Dat ze flink geoefend hadden, kon iedereen ’s avonds bij het kampvuur beamen. Hun dansje was supergoed!

De roodkapjes ruimden in de voormiddag net zoals de leeuwkes hun tent op en hielpen de leidster daarna nog een handje bij het opruimen van het terrein. Wat lag ons kampterrein er nadien proper bij! Net zoals de leeuwkes oefenden ook de roodkappen in de namiddag hun toneeltje voor bij het kampvuur. Ook die opdracht hebben ze succesvol tot een einde gebracht, hun toneeltje mét danse mocht er zeker zijn! Goed gedaan roodkapjes! 

De tiptoppers staken ook de handjes uit de mouwen en legden hun eigen tent plat nadat ze eerst hun valiezen en bedjes naar het gebouw hadden gebracht. Nadien begonnen ze aan hun andere dagtaakje: het kuisen van al de grondzeilen. Tussendoor een beetje waterpret en het kon niet meer op. Terwijl de leidsters ’s avonds nog eens oefenden voor het laatste kamptoneel van dit kamp, deden de tiptoppers hetzelfde voor hun actje. Wat een mooi toneeltje was dat, tiptoppers! 

De jimmers hielpen vandaag ook bij het opruimen, maar hadden ook nog wat ruimte voor een spel. Na het afbreken van hun eigen tent namen ze even pauze en batikten ze hun witte t-shirts. Na het batikken was het weer tijd voor het serieuze werk en braken ze hun zelfgesjorde sjelter af. Tussendoor heeft de jim net zoals de andere groepen ook nog tijd gehad om even te werken aan hun kampactje. Ook dat resultaat mocht er zijn, jullie maakten een heel mooi liedje jimmers! 

De simmers werkten vandaag misschien wel het hardste van iedereen. Naast het afbreken van hun eigen tenten, hielpen ze bij het afbreken van de kokstenten en de tenten van de leeuwen en de roodkappen. Na een welverdiende middagpauze vlogen ze er weer helemaal in. ’s Avonds oefenden ze nog snel even voor hun kampactje, en ook dat resultaat mocht er zeker wel zijn. Jullie hadden een grappig toneeltje, simmers! 

Wij genieten hier met de leiding nog even verder van het kampvuur en zijn er mogen terug met de laatste kampblog van dit zomerkamp, tot dan! 

 

ZONDAG 29 JULI

Vandaag zijn we terecht gekomen in de disco-periode. IN DE DISCOOOO, WOOHOOO….

In de voormiddag speelden alle meisjes nog een spel met hun eigen leidsters, maar in de namiddag werden onze simmers al eens even leiding en speelden ze met alle kinderen hun simspel. 

Onze simmers boksten een heus spel in elkaar, helemaal binnen ons kampthema. Hun reis door de tijd bracht hen in verschillende tijdperken en uiteindelijk moesten onze meisjes hun best doen om ervoor te zorgen dat alle simmers weer op tijd terug in de huidige tijd terechtkwamen! 

Terwijl de simmers eens even de taak van de leidsters overnamen, was het voor de leiding even tijd om uit te rusten. Ook bij onze kookploeg slaat de vermoeidheid al eens toe, kijk maar naar de foto ;) 

Ziezo, wij zijn voor vandaag uitverteld, tot morgen! 

Groetjes van de leidsters!

ZATERDAG 28 JULI

Oh la la, we zijn terecht gekomen in de hippie-periode vandaag en er stonden heel wat leuke spelletjes op het programma. Hier een kort overzichtje! 

De leeuwkes schreven in de voormiddag kaartjes naar het thuisfront, jullie kunnen ze een dezer dagen verwachten! In de namiddag speelden ze de hippie-quiz, oh dat was leuk! Ze hebben hier duidelijk de tijd van hun leven, dat worden fantastische verhalen om thuis te vertellen binnenkort! 

De roodkappen hebben de speurneus in zichzelf laten gaan en speelden in de voormiddag een cluedo. De moordenaar werd geklist en ze hebben zich geamuseerd, wat wil een mens nog meer? In de namiddag speelden ze een drugsmokkelspel, ook dat was leuk. J

Onze tiptoppers hadden vandaag hun knutselpet opgezet deden een tie-dye met hun witte t-shirts. Het resultaat liet wel even op zich wachten, maar ’s avonds was het zo ver en konden ze hun nieuwe KSA-kledingstuk bewonderen. In de tussentijd keken ze de film Kruistocht in Spijkerbroek af, want die hadden ze nog tegoed van de leiding. Daarna speelden ze een drugsspel, en ja hoor, de politie haalde het van de drugsdealers! 

De jimmers begonnen de dag lekker rustig, zij mochten namelijk uitslapen. Na een verfrissende douche, vlogen ze er echter in en schreven ze briefjes naar huis. Ook aan de ouders van de jimmers raden we dus aan hun brievenbus de komende dagen in de gaten te houden. In de namiddag begon hun 24-uren spel. Het worden spannende uren vol challenges voor de jimmers. 

De sim mocht net zoals de jim uitslapen vandaag en eenmaal ze uitgerust waren konden ze hun creatiefste zelve naar boven brengen. Zij maakten vandaag schilderijen met waterverf en rietjes, hun kunstwerken kunnen jullie binnen enkele dagen zelf bewonderen.

Op naar de laatste dagen op kamp, tot morgen! 

 

VRIJDAG 27 JULI

Ook al zijn we terecht gekomen in het Wilde Westen, toch begon het vandaag allemaal een beetje rustiger dan anders. Al onze -12 groepen mochten uitslapen, het was gisteren namelijk dagtocht. 

Na een rustige ochtend begonnen de leeuwkes aan hun inidianenspel, ze transformeerden in echte indiaantjes: ze bouwden een tipi, verfden strepen op hun gezicht en leerden een echte indianendans. In de namiddag stond vingerverven op het programma, hun kunstwerkjes zullen julie thuis kunnen bewonderen. 

De roodkappen speelden in de voormiddag een grote KSA quiz, wat een knappe koppen zitten er in de roodkappen. Ook schreven ze kaarjes, hou de brievenbussen maar goed in de gaten. In de namiddag kwam hun zangtalent naar boven tijdens het aanleren van de KSA liedjes. Ja ja, dat was een echte KSA-dag voor de roodkappen 

Onze tiptoppers speelden na het uitslapen een heuse cluedo. Lucky Luke schakelden hun hulp in om uit te zoeken wie de gevangenisdirecteur vermoord had. Uiteindelijk bleken het de Dalton-broers te zijn, die weeral eens uit de gevanigenis ontsnapt waren. 

De jim en de sim stapten vandaag de tweede dag van hun tweedaagse. Voor de jimmers ging de tocht richting het zwembad van Nessonvaux. Een welgekomen verkoeling voor onze flinke stappers. Bij de sim stond er ook een ‘wateractiviteit’ op het programma, maar ze werden zelf niet nat… zij bezochten een aquarium en konden een heleboel mooie vissen bewonderen. 

’s Avonds zochten we met z’n allen een mooi plekje om naar de maansverduistering te kijken. Spijtig genoeg konden we door de wolken de bloedmaan niet zien, maar Mars was wel van de partij. 

Tot morgen! 

 

DINSDAG 26 JULI

KSA, dat is toch altijd ook een beetje traditie. En tradities zijn er om in ere te houden. Daarom vertrokken de -12 groepen deze ochtend op dagtocht en begonnen de +12 groepen vandaag aan hun tweedaagse. Ja ja, de dag na de bezoekdag zetten we met KSA Roo steeds ons sportiefste beentje voor!

Door de enorme hitte pastten we onze planning een beetje aan. In plaats van vandaag de focus op het stappen te leggen, legden we die op plezier maken met z’n allen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet gestapt werd, maar er werden wel veel ‘zonnecrème- en drinkpauzekes’ ingelast. J

De leeuwen, roodkappen en tiptoppers gingen vandaag zwemmen in Huy. Oh man, dat was plezant! Eenmaal terug op het kampterrein konden de leidster even afkoelen met hun voetjes in het zwembadje, maar ook de leden werden niet vergeten. Vanavond was het verwenavond en kon iedereen zalig ontspannen na een sportieve dag!

De jim en de sim stapten allebei naar Luik en zochten daar een slaapplek. Dit hebben ze natuurlijk met succes gedaan, beide groepen lieten intussen weten dat ze een gezelig plekje hebben gevonden om vanavond hun matje uit te rollen. Wij wensen hen morgen alvast een leuke tweede dag toe!

Tot morgen!

 

MAANDAG 25 JULI

Vandaag was het eindelijk zo ver, de leeuwkes werden door hun ouders naar ons kampterrein gebracht en konden beginnen aan hun kampavonturen.

Voor de kinderen die al enkele dagen op kamp zijn, was het ook een speciale dag want zij kregen vandaag een bezoekje van hun ouders. Het was een blij weerzien, onze meisjes konden voluit vertellen over de voorbije dagen en de ouders konden een kijkje komen nemen op ons mooie kampterrein. 

Van vertellen krijg je natuurlijk honger, maar ook daar hadden we aan gedacht! Jullie konden allemaal genieten van een overheerlijke barbecue met onze alom bekende provençaalse saus, hmmmmm! Graag bedanken we ook nog eens de papa’s van Caro, Waris en Marie die ervoor gezorgd hebben dat de vleesjes goed gebakken waren. 

In de namiddag trokken de sportievelingen onder ons er op uit om een mooie wandeling rond ons kampterrein te maken, de kinderen en sommige ouders amuseerden zich intussen op het terrein met waterspelletjes. 

Zoals jullie lezen, het was een zeer geslaagde bezoekdag! 

Vele groetjes van de leidsters! 

DINSDAG 24 JULI

Dag iedereen, we zijn alweer beland bij kampblog nummer 3. Onze teletijdmachine bracht ons vandaag tot bij de Oude Grieken en de Romeinen, dat wordt een leuk kamptoneel vanavond.

Vandaag zijn de roodkapjes begonnen met zich eens goed vuil te maken. Ze speelden een levende mastermind en probeerden de kleurencode te kraken. Toen dat gelukt was, schakelden ze over op bodypainten. Het waren echte schilderijtjes, die roodkappen J. In de namiddag stonden er dan weer waterspelletjes op het programma, wat een verfrissing! 

Voor de tiptoppers lag vandaag de focus op het Oude Griekenland, zij speelden vandaag de Olympische spelen. In de namiddag werden het de Olympische waterspelen, want ook de tiptoppers konden genieten van wat verkoeling tijdens de watespelletjes. 

De jimmers begonnen de dag samen met de sim, zij maakten vandaag hun middageten zelf klaar tijdens de vendelkeuken. In de namiddag konden ze zich eens goed laten gaan tijdens het vuil spel. Man man man, en vuil waren ze. 

De simmers hun voormiddag zag er hetzelfde uit als bij de jim. In de namiddag voor hun echter geen vuil spel, maar wel een mastermind-cluedo.

Voor morgen zal de kampblog jullie wellicht bekend in de oren klinken, want morgen is het bezoekdag! Hier nog even wat praktische informatie en aandachtspunten: jullie zijn welkom vanaf 11u, wij voorzien frisse dranken en lekkere vleesjes op de BBQ (ps: pak zoveel mogelijk gepast geld mee, €5 per vleesje en drankjes aan €1,8 en €2,8), parkeren kan op het terrein tegenover de ingang van ons kampterrein. LET OP: er wordt erg warm weer voorspeld, neem dus zeker iets mee om op je hoofd te zetten, vergeet ook die zonnecrème niet en een parasol of partytenttent zal zeker ook van pas komen!

Tot morgen, wij kijken ernaar uit!

 

MAANDAG 23 JULI

Na alweer een zonnige dag op kamp, is het tijd geworden voor onze 3dekampblog. 

Onze roodkappen werkten vandaag hun piñata’s af, het zijn echte kunstwerkjes geworden. In de namiddag speelden ze miss Viking. Om uiteindelijk een winnares te kunnen kiezen, moesten ze allerlei opdrachtjes volbrengen, en dit hebben ze met verve gedaan! Daarna hebben ze met z’n allen de verjaardag van leidster Janis gevierd, zij is namelijk jarig vandaag! Proficiat Janis! 

De tiptoppers hebben zich in de voormiddag volledig laten gaan in hun viking-veroverspel. Varen van eiland naar eiland en de andere vikingen uitdagen om hun goud in te ruilen voor het bezit van een eiland, het was alsof ze nooit iets anders gedaan hadden! In de namiddag pijnigden de tiptoppers hun hersenen, maar wel met resultaat. De quiz was een succes en de verschillende challengeswerden geweldig goed uitgevoerd! 

De jimmers werden vandaag uitgedaagd om binnen het uur te ontsnappen uit hun escaperoom, en jawel hoor, het is hen gelukt! In de namiddag stond er eens iets heel anders op het programma: enkele jimmers hadden zelf een spel gemaakt en dat hebben ze samen met de leiding gespeeld. In hun levende cluedo werd persoon X door de kokkin met een mes in de keuken vermoord.. maar niets was te veel voor onze jimmers, ze losten de moord zonder problemen op! 

Voor de simmers was het vandaag ook een heuse viking-dag, maar dan net iets anders. Ze werden vandaag namelijk gedoopt! Na een fysiek deel en een vuil deel (want ja hoor, de haartjes werden gewassen met look) volgt vanavond nog een actje dat ze moeten opvoeren voor de leidsters. Onze oudste simmers zijn dus helemaal klaar om volgend jaar in de leidingsploeg te komen

Wij sluiten deze kampblog af en morgen kunnen jullie weer leren over onze zotte kampavonturen!

 

ZONDAG 22 JULI

Dag 2 van het kamp, en wat voor een dag! Na een stevig ontbijt konden we er allemaal invliegen en konden we ons verdiepen in de wereld van het oude Egypte. 

De roodkappen speelden in de ochtend een piramide-spel en begonnen aan het eerste knutselwerk om een heuse piñata te maken. In de namiddag ontpopten ze zicht tot echte speurneuzen en gingen ze op zoek naar de schat van Farao Roo. Die zoektocht hebben ze succesvol afgerond en als beloning voor hun harde werk konden ze daarna genieten van een lekker snoepje. 

Bij de tiptoppers ging het er in de voormiddag ook hevig aan toe. Zij deden allemaal opdrachten om de schatkaart die hen naar de schat van de Farao kon leiden, te bemachtigen.  Eenmaal ze de kaart volledig hadden, was de zoektocht een makkie en konden ze de schat gaan opgraven. ’s Namiddags werden de verkiezingen voor Miss Cleopatra gehouden, daar konden onze tiptoppers zich van hun beste kant laten zien! Tussendoor zorgden enkele waterspelletjes voor de nodige afkoeling J

De jimmers hadden vandaag nog een intensieve werkdag op het programma staan: het afmaken van de sjelter zodat we ’s avonds aan onze mooie zelfgesjorde tafels konden eten! Na een heerlijk middagmaal (macaroni, met veel liefde gemaakt door onze kookouders) en een deugddoende platte rust waren hun batterijtjes weer opgeladen en konden ze opnieuw beginnen sjorren. Om te weten of ze hun opdracht tot een goed einde hebben gebracht, kunnen jullie het resultaat komen bewonderen op de bezoekdag. 

Ook de simmers moesten vandaag nog verdersjorren, niet aan de sjelter, maar wel aan de mast. Na het leggen van talloze sjorringen, konden ze ’s avonds hun handen wat rust geven en maakten ze macramé-bandjes. De sim mag in elk geval wel trots zijn op het eindresultaat, nu is het aan jullie om er op de bezoekdag zelf over te oordelen. ;)  

Groetjes van ons allemaal en tot morgen! 

 

ZATERDAG 21 JULI

Ja ja, vandaag was het weer de mooiste dag van het jaar… want KSA Roo is op kamp vertrokken ;) 

Voor de leidsters en onze lieve helpers begon de dag al vroeg! Om 7u stond iedereen paraat om de camion in te laden. Dikke merci aan iedereen die ons geholpen heeft, het ging goed vooruit! 

Voor onze gastjes begon het kampavontuur wat later, om 13u verzamelden we aan de bus en namen we afscheid. Na een vlotte busrit kwamen toe in Héron en konden we aan ons 10-daags tentenkamp beginnen! 

Toen iedereen geïnstalleerd was, werden de eerste spelletjes gespeeld en begonnen de +12 groepen aan de opbouw van onze sjorconstructies.

 Van spelen krijg je honger, dus kregen we van onze kookouders een heerlijke soep bij de boterhammen! 

Jullie lezen het al, geen tijd om ons te vervelen hier! Wij gaan nu slapen, tot morgen! 

Groetjes van de leidsters